donderdag 7 augustus 2008

Welkom op de weblog van Stichting Lechaim!

Wij zullen u regelmatig op de hoogte te houden van onze activiteiten in Nederland en Israel.

Het is een grote voldoening te mogen constateren dat het bestuur van Stichting Lechaim bestaat uit serieuze en ervaren werkers en dat het voor mij als coördinator in Israel, een plezier is om met hen te werken.

Stichting Lechaim helpt en steunt slachtoffers van terreur in Israel. De te geven hulp is vanzelfsprekend mede afhankelijk van financiële middelen. Daarom is op deze pagina ook de bankrekening vermeld.

Helaas is hulp geven aan deze groep niet een eenmalige zaak. De meeste slachtoffers blijven hun leven lang met een duidelijk litteken rondlopen en hebben hun leven lang steun nodig. De sociale dienst in Israel doet onvoldoende en de totale groep is tot nu toe helaas slecht georganiseerd.

Er wordt wel veel hulp geboden. Maar de meeste organisaties werken volgens eigen normen en die zijn niet altijd even duidelijk.

Daarom werken wij ondermeer in Shiloh en omgeving, omdat hier sprake is van een plaats, die goed is georganiseerd en waar gericht wordt gewerkt om fysieke en psychische slachtoffers van dienst te zijn. Onder leiding van David Rubin, die zelf een terreur aanslag heeft overleefd, is in deze omgeving een centrum gebouwd waar veel kinderen worden opgevangen.
Shiloh ligt tussen Ariel en Jeruzalem in een gebied waar eigenlijk dagelijks spanning heerst. Dit is dan ook de reden geweest om in de plaats zelf een school, recreatiemogelijkheden, behandelkamers enz. te vestigen, waardoor kinderen en ouders niet iedere dag een min of meer riskante reis naar andere plaatsen hoeven te maken om te leren, te ontspannen of behandeld te worden.
En verder is Shiloh natuurlijk t.a.v. de religieuze geschiedenis uniek om te bezoeken.
Op deze website krijgt u een indruk van een en ander www.shilohisraelchildren.org.

Een ander project zijn de mensen, die uit Gush Katif door eigen regering verdreven zijn.Velen van hen wonen in Nitzan. Hier werken wij met Laurence Beziz, die als contactfiguur fungeert.
Van Laurence krijgen we gerichte verzoeken. Dat waren vorig jaar fietsen, dit jaar hebben we steun gegeven aan kinderen, die een tandarts nodig hadden..

De families, die verdreven zijn van huis en haard, leven voor het overgrote deel nog steeds in caravans. Door de ligging en de slechte verbindingen is de werkeloosheid groot en heeft de regering wel veel beloofd, maar nog onvoldoende gerealiseerd. Het aantal getraumatiseerde kinderen is groot en ook hier is de noodzakelijke hulp onbegrensd. Kijk voor verdere informatie op www.katifund.org.

Op onze weblog kunt u een vandaag ontvangen oproep van het comité lezen.


Ik hoop van harte dat U ook aan deze oproep gehoor zult geven en verzoek U bij de overboeking dit te vermelden.

Shalom,
Harry Nihom
Coordinator Israel
Stichting Lechaim


Stichting Lechaim
Rabo bankrekening 11.77.23.800
Voor België: IBAN NL87 RABO 0117723800
BIC code RABONL2U

Handelsregisternummer te Dordrecht: 24440169
Voor informatie: veer123@xmsnet.nl
of nihom@012.net.il