zondag 31 augustus 2008

UW HULP!

















U allen hebt van ons bericht ontvangen over de samenstelling van het bestuur en de functieverdeling. Op korte termijn zullen we U de namen geven van de groep, die het bestuur zal gaan ondersteunen in de verdere ontwikkeling van het doel van de Stichting: Steun geven aan slachtoffers van terreur in Israel!

Dat wil niet zeggen dat U zelf geen initiatief kunt ontwikkelen om dit werk op Uw eigen wijze te doen.
In een vorig artikel, dat U op onze weblog kunt lezen, hebben we geschreven over de projecten, die wij steunen en hebben ook verwezen naar de komende Joodse feestdagen. Ik onderstreep het een zowel als het andere.

Ons werk concentreert zich op een aantal projecten. De grootte van onze hulp is afhankelijk van Uw noodzakelijke steun. Daarom vraag ik U om ons werk in Israel te steunen, zoals U dat in het verleden heeft gedaan. Hoewel wij dringend financiële steun voor de diverse projecten nodig hebben, voegen wij vandaag een bijzonder project toe.

Steun voor genezing is hard nodig en staat los van de adoptie. Wij steunden en gaan het fysiotherapeutische centrum in SHILOH weer steunen. Het centrum is een "kliniek": waar uitsluitend ervaren krachten werken. Het centrum heeft een variëteit van methoden en helpt velen, ook uit nabije en verre omgeving.

Tenslotte doe ik een dringend verzoek aan U allen, die ons willen helpen om ervoor te zorgen dat vooral tijdens de komende Joodse feestdagen, de slachtofferfamilies even hun lijden zullen kunnen vergeten. Ik verwijs wat dit onderwerp betreft naar mijn vorige verhaal.

Als U meer informatie wilt ontvangen over bepaalde facetten van ons werk, neem contact
met ons op.

Als U met mij Shiloh of Nitzan wilt bezoeken, geef mij tijdig een bericht. Families bezoeken doen wij nooit. Wij handhaven de privacy van iedere familie, die hulp nodig heeft.


Rachel is 6 jaar oud en gewond tijdens een aanslag waarbij haar jongere broertje ook gewond raakte. Zij voelt zich schuldig, is bang en weet met zichzelf geen raad. Zij is pas begonnen met de genezingsprocedure via een muziekprogramma maar ook hier is financiële steun hoog nodig.

Uri is 8 jaar oud.Zijn oudste broer werd enkele jaren geleden zwaar gewond bij een
terreuraanslag. Uri leed sinds deze schietpartij aan slaapproblemen. Dit werd erger totdat hij behandelingen ontving in het dieren assistentie therapeutische programma. De therapeut en zijn ouders constateren een behoorlijke vooruitgang.Hij is minder gespannen en begint iets beter te slapen. Ook Uri heeft nog een lange weg te gaan om weer geestelijk gezond te worden.

Danny is 6 jaar oud., Zijn buurjongen is bij een terreuraanslag gedood.Vanaf dat moment heef hij regelmatig vlagen van grote angst. Zijn ouders hebben SICF en Lechaim foundation assistentie gevraagd, omdat dit trauma niet zonder professionele begeleiding verdwijnt. Door middel van emotionele therapie (het bestaande centrum in Shiloh) met o.a. muziek begint Danny weer te "normaliseren". Maar begeleiding gedurende een langere periode is een vereiste.

Shalom,
Harry
Voor informatie: nihom@012.net.il
Voor overboeking van Uw bijdrage:
Stichting Lechaim
Rabo rek.nr. 117723800
Voor België en andere landen: Iban nl.87 Rabo 0117723800
BIC code:Rabonl 2U